Національна асоціація кредитних спілок України
головна сторінка
принципи діяльності
послуги
правила надання фінансових послуг
інформація для споживачів
виконання_вимог_ст12_2
ліцензії та дозволи
умови членства
органи управління
контактна інформація
звітність та аудит за 2022 рік
звітність та аудит за 2021 рік
звітність та аудит за 2020 рік
звітність та аудит за 2019 рік
звітність та аудит за 2018 рік
звітність та аудит за 2017 рік
звітність та аудит за 2016 рік
звітність та аудит за 2015 рік
звітність та аудит за 2014 рік
звітність та аудит за 2013 рік
звітність та аудит за 2012 рік
звітність та аудит за 2011 рік
 


Для Вас Кредитна спілка ”Центр-Кредит” може запропонувати::

Залучення внесків (вкладів) членів кредитної спілки на депозитні рахунки.

 Розміщуючи депозитний вклад, Ви можете заробляти гарні гроші, отримуючи відсотки за користування Вашими коштами, цим самим покращувати добробут своєї сім’ї.

                                        Надання кредитів

Сьогодні фінансовими послугами Кредитної спілки ”Центр-Кредит” користується велика кількість спілчан, поліпшуючи свій добробут та добробут своїх родин. Ми пропонуємо своїм членам різноманітні кредитні програми, за допомогою яких вони вирішують складні життєві ситуації: розширюють свої особисті селянські господарства, сплачують за навчання, будують житло, справляють весілля, купують побутову техніку та меблі.

 

Наші позичальники обирають:

• кредити без комісій та прихованих платежів

• найкоротші терміни прийняття рішень та оформлення кредиту

• можливість відкриття кредитної лінії

• зручний графік погашення

• можливість самостійного обрання форми розрахунку

• спрощений підхід до оформлення документів

• можливість дострокового погашення кредиту без зайвих переплат.

Головною метою ставимо для себе надання зрозумілої та доступної інформації для наших членів, щоб кожен аналізуючи та порівнюючи міг зробити найкращий для себе вибір.

Надаються кредити:

Комерційні кредити

кредити на ведення фермерських господарств;

кредити на ведення особистих селянських господарств;

кредити на придбання, будівництво, ремонт та реконструкцію нерухомого майна;

споживчі кредити, у тому числі:

придбання автотранспорту;

придбання аудіо-, відео-, побутової техніки та комп'ютерів;

інші потреби …»

Забезпеченням кредиту мають бути:

-  застава;

-  порука.

-  інші види забезпечення не заборонені законодавством.

 

 

Кредитна спілка є юридичною особою, має самостійний баланс, банківські рахунки, які відкриває і використовує згідно із законодавством у самостійно обраних банківських установах, а також може мати печатки та бланки, власну символіку.

Кредитна спілка ”Центр-Кредит” надає послуги лише членам кредитної спілки ”Центр-Кредит”.






 



- залучення фінансових активів із зобов’язанням щодо наступного їх повернення;

- надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту;

 

 

 

Свідоцтво Держфінпослуг про реєстрацію фінансової установи КС №100

Реєстраційний № 14100154

Дата видачі свідоцтва : 20.04.2004 року

 Свідоцтво про реєстрацію юридичної особи

Дата проведення державної реєстрації 06.03.2003 року

 

 Відомості про ліцензії та дозволи видані кредитній спілці «Центр-Кредит»

 Вид фінансової послуги щодо яких кредитна спілка отримала ліцензії:

1. НАДАННЯ КОШТІВ У ПОЗИКУ, В ТОМУ ЧИСЛІ І НА УМОВАХ ФІНАНСОВОГО КРЕДИТУ.

1. Діяльність з надання фінансових кредитів за рахунок залучення коштів, крім внесків (вкладів) членів кредитної спілки на депозитні рахунки. Розпорядження Нацкомфінпослуг №3461 від 24.12.2015 року про видачу ліцензії;

Ліцензію переоформлено розпорядженням Нацкомфінпослуг 26.01.2017 року № 163 у зв’язку із звуженням виду діяльності на ліцензію на здійснення діяльності надання коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту;

Безстрокова. Статус - чинна.

2. ЗАЛУЧЕННЯ ФІНАНСОВИХ АКТИВІВ ІЗ ЗОБОВ’ЯЗАННЯМ ЩОДО НАСТУПНОГО ЇХ ПОВЕРНЕННЯ.

Діяльність кредитної спілки по залученню внесків (вкладів) членів кредитної спілки на депозитні рахунки, розпорядження Нацкомфінпослуг №3460 від 24.12.2015 року

Переоформлена відповідно до РОЗПОРЯДЖЕННЯ Нацкомфінпослуг №162 від  26.01.2017 року у зв’язку із актуалізацією інформації про назву фінансової послуги. Вид фінансової послуги після переоформлення залучення фінансових активів із зобов’язанням щодо наступного їх повернення.

Безстрокова. Статус - чинна.

 

I.МЕХАНІЗМИ ЗАХИСТУ ПРАВ СПОЖИВАЧІВ ФІНАНСОВИХ ПОСЛУГ (щодо внесків (вкладів) членів кредитної спілки на депозитні рахунки та споживчих кредитів):

1.Можливість та порядок позасудового розгляду скарг споживачів фінансових послуг

1.1. Скарги споживача фінансових послуг в позасудовому порядку розглядаються кредитною спілкою в порядку передбаченому ЗУ «Про звернення громадян» за місцезнаходженням кредитної спілки.

1.2. Споживач фінансових послуг може звернутися із скаргою для позасудового розгляду згідно законодавства до:

1) Національний банк України, 01601, м. Київ, вул. Інститутська, 9,                               

Тел.: 0 800 505 240, е-mail: nbu@bank.gov.ua

2) Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба) - ДЕПАРТАМЕНТ ЗАХИСТУ СПОЖИВАЧІВ , тел.: 279-12-70; факс 279-48-83, head@consumer.gov.ua

3) Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області. Поштова адреса: 25006, м.Кропивницький вул.. Тараса Карпи, буд. 84,   gudpss@kr.consumer.gov.ua,  (0522) 32 13 51,  (0522) 32 13 51 офіційний веб-сайт: kr.consumer.gov.uaБлаговіщенський районний відділ:  26400 Кіровоградська обл., Благовіщенський р-н, м. Благовіщенське, вул.Героїв України, 134/1, Телефон: (05 259) 2-23-34, Факс:       (05 259) 2-23-34, E-mail: 23.dpss.kr(at)ukr.net

4) БЛАГОВІЩЕНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ Поштова адреса: м. Благовіщенське, вул. Героїв України,72. Поштовий індекс: 26400Код міста: +380(5259)Телефон: 2-23-76

5) БЛАГОВІЩЕНСЬКА РАЙОННА РАДА. Адреса: Кіровоградська обл., Благовіщенський район, м. Благовіщенське, вул. Героїв України, буд. 72 Час роботи: пн-пт 8:00-17:00 Поштовий індекс: 26400 E-Mail адреса: Контактні телефони: 05259-22000

2. Наявність гарантійних фондів чи компенсаційних схем, що застосовуються відповідно до законодавства".

Законодавством не передбачено наявність у кредитної спілки гарантійних фондів чи компенсаційних схем при наданні такої фінансової послуги»

 

 

II. Перелік послуг, що надаються фінансовою установою, порядок та умови їх надання міститься в Положенні про фінансові послуги кредитної спілки «Центр-Кредит» 

III Ціну/тарифи, розмір плати (проценти) щодо фінансових послуг залежно від виду фінансової послуги затверджено рішенням спостережної ради від «28» січня 2020 р (додається).

 

IV. ВАРТІСТЬ ФІНАНСОВИХ ПОСЛУГ ЗАЛЕЖНО ВІД ВИДУ ФІНАНСОВОЇ ПОСЛУГИ 

ЗАЛУЧЕННЯ ФІНАНСОВИХ АКТИВІВ ІЗ ЗОБОВ’ЯЗАННЯМ ЩОДО НАСТУПНОГО ЇХ ПОВЕРНЕННЯ

В результаті залучення внеску (вкладу) члена кредитної спілки на депозитний рахунок (далі - вклад(внесок) податки і збори за рахунок фізичної особи не сплачуються на підставі пункту 165.1.29 ст.165 ПКУ.

При отримані фізичною особою процентів від КС за договором про залучення внеску (вкладу) на депозитний рахунок у кредитній спілці:

1) такий дохід оподатковуються за ставкою 18 %, відповідно до п.170.4 ст.170 ПКУ. Кредитна спілка, як податковий агент у строки, визначені ПКУ для місячного податкового періоду, до бюджету сплачує загальну суму податку, нарахованого за ставкою, визначеною п.167.1 ст.167 ПК, тобто 18%, із загальної суми процентів, нарахованих за податковий місяць на суму вкладу членів кредитної спілки.

2) з такого доходу стягується військовий збір у розмірі 1,5 відсотків відповідно до пп1.2.п.16-1 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ. Нарахування, утримання та сплата збору до бюджету здійснюється у порядку, встановленому ст.168 ПК.

Зборів, платежі та інших витрати, які повинен сплатити клієнт відсутні.

НАДАННЯ КОШТІВ У ПОЗИКУ, В ТОМУ ЧИСЛІ І НА УМОВАХ ФІНАНСОВОГО КРЕДИТУ 

В результаті отримання кредиту податки і збори за рахунок фізичної особи не сплачуються на підставі пункту 165.1.29 ст.165 ПКУ, за умови виконання умов договору. 

При наданні коштів у позику, в тому числі і на умовах фінансового кредиту загальна сума зборів, платежів та інших витрат, які повинен сплатити клієнт, включно з податками складатиме:

1) проценти за користування кредитом)

2) розмір наданого кредиту.

інші витрати на додаткові та супутні послуги, які підлягають сплаті на користь третіх осіб згідно з вимогами законодавства України та/або умовами договору(за наявності) 

ü      страхові та податкові платежі.

ü      збори на обов’язкове державне пенсійне страхування.

ü      біржові збори.

ü      платежі за послуги державних реєстраторів.

ü      платежі за послуги нотаріусів.

ü      платежі за послуги інших осіб.

ü      інші.

У разі відсутності у кредитодавця інформації про вартість певної додаткової чи супутньої послуги, що надаватиметься споживачу третьою особою та є обов’язковою для отримання кредиту, орієнтовна вартість такої послуги визначається за аналогічними, вже укладеними кредитодавцем договорами про споживчий кредит за попередні три місяці, або у разі відсутності таких договорів за середньою вартістю такої послуги, визначеною кредитодавцем за результатами аналізу вартості послуг, що пропонуються щонайменше трьома постачальниками на ринку таких послуг»


   
   
Національна асоціація кредитних спілок України